"Радва" и "Несебър" стартираха със загуби в новото първенство "Несебър" загуби домакинския си мач с 0:1. Голът отбеляза Чипчев в 50 мин. след подаване на Мартин Стефанов, който през миналия сезон се подвизаваше като централен нападател на "Несебър". Стефанов изпусна редица възможности за гол, като най-фрапиращия му пропуск бе в 23 мин., когато от непосредствена близост изпрати с бомбен шут топката в гредата, която след това рекушира  пред голлинията, но така и не се отзова в мрежата. Накрая обаче той се отличи с брилянтен пас към Чипчев, който освен че отбеляза гола, бе най-добрия на терена.

 

По време на този мач се видя, че гостите са по-добрия отбор във всяко едно отношение и само малшанса ги лиши от по-изразителна победа. Само от един мач не могат да се правят изводи за състоянието на един отбор, но безидейната игра на домакините бе показателна, че отборът е далеч от състоянието си в миналия сезон.

Друг е въпросът за безобразното съдийство. Главният съдия Атанас Димитров можеше да отсъди една или повече  дузпи. Имаше основание за това, но явно и футболната Темида си има своите пристрастия. Но проблемът за "Несебър" не е в съдията и дузпите, а в играта.Не е срамно да загубиш от отбор като "Спартак", но ако играта продължава по същия начин, нищо добро не очаква отбора.

Абсолютният дебютант в професионалния футбол "Равада 1954" се държа достойно през първото полувреме срещу "Светкавица" в Търговище, но през втората част на мача се стигна до класическа загуба с 3:0.

В следващия кръг "Несебър" гостува на "Разград", а "Равда 1954" приема "Брестник".

Максим Момчилов