"Равда" победи "Спартак" с хеттрик

Преди това Колев извърши непростим пропуск още в първата минута, когато получи пас от дебютиралия в отбора Страти Илиев извеждащ го на чиста голова позиция, ударът му обаче бе крайно неточен. В 34-та мин след  на наказателен удар, изпълнен отново от Илиев, Колев не сгреши и покачи резултата на 2:0, а в 82-та мин надбяга няколко пазачите си и оформи своя хеттрик. Головете за "Равда" можеха да бъдат най-малко с още един повече, ако в 36-та мин топката след удар на Терзиев, прехвърляйки вратаря, не прескочи и напречната греда.

 

Гостите имаха своите възможности чрез Чипчев в 58-та и 71-та мин, но вратарят Тодоров успя да отрази ударите му. Все пак в даденото 4-минутно продължение Чипчев се възползва от пас на Стефанов и успя да отбележи почетното попадение за гостите.

С победата си, която е първа от началото на първенство, извоювана с отборен дух и добра игра, "Равда" се отлепи от дъното, където се закотви "Несебър" след поредната загуба, този път при гостуването си на "Брестник" с 0:2.

В следващия кръг "Равда 1954" гостува на "Разград 2000", а "Несебър" приема "Черноморец" - Балчик.

В ІХ кръг двата несебърски отбора се срещат помежду си, като "Равда" е символичен домакин.

Отборът на "Равда 1954" воден от своя треньор Марин Байчев, постигна първата си победа в Източната "Б" група, която с времето ще придобива все по-историческо значение в състав: Тодоров, Кирилов /36-Мишев/, Жечев-кап., Крачунов /83- Дуков/, Савов, Динев, Желев, Ангелов, Илиев, Колев /82-Алексиев/,Терзиев.

Максим Момчилов