Разузнавач стана полицай на месеца

Полицай Жеков е отличен за постигнати отлични резултати в една от приоритетните за вътрешното министерство линии на работа – наркоразпространението. Само за м. февруари по сигнали и с активната работа на Петър Жеков са арестувани петима наркоразпространители, като са им повдигнати обвинения по образуваните досъдебни производства.

Петър Жеков е на 31 години, семеен, с осемгодишно момченце. Започнал е работа в системата на МВР през 2002 година в "Охранителна полиция". Бил е младши районен инспектор, а след това е станал част от "Криминална полиция" към Пето Районно управление на МВР Бургас. Участвал е в разкриването на множество случаи на разпространение на наркотични вещества, грабежи и домови кражби. Убеден е, че екипната работа е водеща при разкриването на престъпления, за това и при връчване на наградата "Служител на месеца" от Директорът на ОДМВР Бургас – Комисар Милен Димитров благодари на колегите си от Районното управление и на Началника му – Иван Вълков.

Припомняме, че полицай на януари стана Димитър Димостенов от сектор "Криминална полиция" към Районно управление на МВР Поморие, който бе награден за разкриването на двата въоръжени грабежа на игрални зали в града.