Редят изложба с фотоси на руски дисиденти

Черно-белите фотографии са на Валерий Плоткинов. Той гостува за втори път на галерията в рамките на международния театрален фестивал "На брега", който се провежда в Бургас. В изложбата са включени снимки на Никита Михалков, Владимир Войнович, Владимир Висоцки, Йосиф Бродски, Михаил Баришников и други. Някои от фотосите се показват за първи път. "В Русия твърдят, че ако не се попаднал в албума на Плотников значи не си бил част от интелигенцията", каза Борислав Чакринов - директор на "Адриана Будевска".

 

 

"Златната мина" - постановка на Мариус Куркински ще бъде играна тази вечер в рамките на "На брега". Представлението е с начален час 19.00 в драматичния театър. В 21.00 часа започва "Кожа и небе" - постановка на Борислав Чакринов. Директорът на "Адриана Будевска" постави текста на Димитър Динев в центъра за драматургия и режисура "Казанцев"в Русия.

С "Жестоки игри" от Алексей Арбузов бе открито 11-то издание на фестивала. Това бе и своеобразна премиера на новото попълнение на бургаския театър Йоана Темелкова. В постановката играят още Асен Лозанов, Иван Григоров, Евгени Будинов, Полин Лалова, Асен Блатечки, Силвия Лулчева, Стоян Памуков, Николай Стоименов, Аглика Бояджиева. Освен на играта на актьорите, зрителите се насладиха и на оригиналните режисьорски решения на Андрей Любимов, както и на сценографията на Вечеслав Парапанов.