Ремонтират комплекса, където бетоновоз уби туристка

Катастрофата станала около 20.00 часа на кръстовище до комплекс "Бадемите". Ботоновозът, марка "Мерцедес", собственост на фирма "ДК – Домостроене" АД Бургас е бил управляван от 41-годишния Р.Р. Машината повлича семейство пешеходци Д.К. - 56-годишен и Р.К. - на 64 години. Двойката са англичани и са пристигнали на на 28-ми юни на почивка у нас.

Поради движение с несъобразена скорост при навлизане в остър ляв завой водачът на бетоновоза е загубил управление над автомобила и се преобърнал на пътното платно, вследствие на което се е просуркал през тротоара, ударил е вървящите там туристи и се е врязал във фасадата на комплекса.

От инцидента на място е починала 64-годишната жена, а съпругът й е настанен в частна бургаска болница с диагноза "незначителен пневмоторакс", без опасност за живота.

Водачът на бетоновоза е откаран в МБАЛ - Бургас за наблюдение, без опасност за живота. Тестването с дрегер за наличие на алкохолв кръвта не е отчело положителни резултати. Взета му е кръв за анализ.

"Ще се наложи да ремонтираме фасадата и то в разгара на сезона", каза собственикът на заведение в комплекса Милен Грозев. Минути след катастрофата телефонът му иззвънял и се обадил негов близък, за да му каже за случилото се. "Отначало си помислих, че си прави шега. Каква шега, оказа се истина", разказа Грозев.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление "Полиция" в Несебър. Ще се изяснява и какво е правила машината в комплекса, след като има забрана за влизане на товарни камиони и бетоновози през активния туристически сезон в курортното селище.