DSC_2889

DSC_2889

РИОСВ: Кроношпан изпълнява мерките провериха изпълнението на мерките предприети от оператора "Кроношпан България" ЕООД по намаляване на запрашаването. Те са предвидени в програмата за привеждане на дейността на дружеството с условията на Комплексното разрешително. Срокът за изпълнението им е 30-и юни 2017 година.

"Проверката установи, че са изпълнени всички предвидени в програмата мерки. Покрита е транспортната лента на дробилката за дървесни трески за производство на плоскости от дървесни частици (ПДЧ). Операторът е монтирал седем  оросителни системи в съоръженията  за временно съхранение на дървесен материал", уточниха от РИОСВ.

Два пъти през юни е извършена профилактика на пречиствателните съоръжения - циклони и ръкавни филтри. По югоизточната страна на обекта с булевард "Проф. Яким Якимов" е изграден зелен пояс от бързорастящи  иглолистни и  ироколистни дървета и храсти с капкова напоителна система.

Предстои изграждането на покрити складови площи за съхранение на дървесни стърготини и плътни стени около складовите площи за трески, което трябва да стане до края на октомври.