PA080021

PA080021

Руско дуо свири Глинка в Бургас

живее и работи в Бургас. Те за първи път ще свирят в рамките на Дни на руската и славянска музика, които се организират от Рада Чомакова в морския град. Това е деветото издание на музикалния фестивал. Тази година той е факт и благодарение на подкрепата на Областна управа - Бургас, общините - Бургас, Поморие и Созопол, на Черноморски институт и на Почетното консулство на Руската федерация в Бургас.

В програмата са включени три камерни концерта. На 10-ти октомври от 19.00 часа в Областна управа - Бургас концерт ще изнесат дуо Овчинникови. Те ще представят пред публиката Соната за цигулка и пиано №2 от Сергей Прокофиев, "Чучулига" от Глинка - Балакирев, "Марш на Черномор" из операта "Руслан и Людмила" на Глинка - Лист и Соната за цигулка и пиано №1 на Алфред Шнитке.

На 17-ти октомври от 19.00 часа в същата зала ще започне концертът на клавирното дуо - Рада Чомакова и Красимира Червенкова. Те ще изпълнят за почитателите на класическата музика Славянски танци от Антонин Дворжак, "Шест пиеси" от сергей Рахманино, Серенада за струнен оркестър, оп. 48 от Чайковски.

"За първи път в България ще прозвучат произведения на Глинка и Шнитке. Ние се опитваме в рамките на фестивала да поднасяме различна музика и да каним изпълнители, които имат връзка с Бургас", каза Рада Чомакова.