DSC_5013

DSC_5013

Руснаци дават по 70 лв. да гледат хумор с Путин

на 22-ри юли в Летния театър на Бургас и на 25-ти юли в Поморие. Това е първото гостуване на КВН у нас и поводът е голямата руска диаспора, която живее по нашето Черноморие. Идеята е на Андрей Минин (на снимката вляво) - шампион за 2008 година от висшата лига на КВН. Той е получил личното разрешение на автора на шоуто - Александър Масляков, да го представи в двата морски града. У нас идват 22-ма участници, които ще бъдат разделени на отбори, за да представят хумористичните номера. Сред тях е и Оля от Петегорск, която символизира Русия.

В шоуто, което под формата на игра и се излъчва успешно по руската телевизия, се пародират политици, артисти, известни личности. "Това е шоу за хора, които мислят свободно. Не знам дали този път ще правят шеги с Путин и Медведев (Дмитрий Медведев - настоящ министър-председател на Русия б.а.). Всеки път е различно. В Русия е въпрос на чест да те пародират в това предаване. Филип Киркоров е бил член на журито и го е гледал от първия ред", допълни Минин.

КВН е насочено към руснаците, които живея постоянно у нас или прекарват летните си отпуски по нашето море. Хуморът на шоуто е специфичен и трудно може да бъде разбран от българи, които не владеят до съвършенство руския език, заради идиомите и фразите, които се използват в него.