DSC_6067

DSC_6067

С 40% пада трафикът с пътен възел Българово

възел Българово днес. Така пътуващите от София към Северното Черноморие ще минават през пътния възел - Българово - Миролюбово - Каблешково - Ахелой. Отсечката вече е рехабилитирана със средства от агенция "Пътна инфраструктура". Наесен започва и ремонта на пътищата от Южния поток. Той ще отвежда трафика през Долно Езерово - Горно Езерово - кръговото на Меден рудник и посока Созопол. "Пътищата в двата обхода са третокласни, но след реконструкцията им са в чудесно състояние. Няма да се удължи маршрута на пътуващите през северния обход, а през южния удължаването е само с 5-6 километра", каза пред Черноморие Стефан Чайков - изпълнителен директор на агенция "Пътна инфраструктура".

DSC_6012

Два милиона лева са осигурени от държавния бюджет за пътния възел на Българово. Отсечката бе открита днес от министъра на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева. На церемонията присъстваха и кметовете на общините - Бургас, Камено, Айтос и Поморие, както и кметът на Българово Йордан Йорданов.

16 млн. лева е дало правителството за ремонт и рехабилитация на пътища в Бургаска област, каза министър Терзиева. Наесен продължава работата по разширяването на пътя Бургас-Сарафово, за което са предвидени 1,5 млн. лева. 9 млн. лева ще струва рехабилитацията на отсечката от южния обход на Бургас, която също започва през есента.

"Изграждането на пътен възел Запад си е ангажимент на община Бурга", уточни Стефан Чайков.