DSC_8294

DSC_8294

С близо 1,5 млн. лева ремонтират Бургаската опера

февруари 2012 година. Предвидено е да бъде газифицирана сградата, сменена дограмата на сградата, боядисана фасадата, ремонт на тоалетните, осигурен достъп с рампи за хората с увреждания. След като работниците излязат от залата, там ще могат да влизат и хора със зрителни увреждания, следвайки специална светлинна пътека, която да ги отведе до местат им.

"Сбъдна се една дългогодишна мечта на всички нас, работещите в този културен институт. Това е храм и в този храм трябва да бъде хубаво за нас, които работим тук и за зрителите", каза директорът Александър Текелиев. След ремонта в сградата ще стане и по-топло, което ще даде възможност на гардероба, който не се използва от години отново да заработи. "Искам да видя тук елита на града, вечерни тоалети, огърлици, да се лее шампанско. Липсват ми тези неща. Но се надяваме, че след обновяването все повече хора ще прекрачват прага на този оперетен театър", допълни Текелиев.

Докато ремонтът тече, артистичният състав ще бъде във ваканция от 23-ти декември до 23-ти януари. След това първите концерти ще бъдат в зала "Проф. Иван Вульпе", докато свърши окончателно реконструкцията.