Boeqna

Boeqna

С "Боряна" празнуват Деня на театъра играно от 19.00 часа на сцената на бургаския драматичен театър "Адриана Будевска". Заглавието е част от репертоара на морската Мелпомена. 

"Красотата ще спаси света" написа някога великият руски писател Ф.М. Достоевски. Тази простичка максима е основа и на цялото драматургично наследство на класика на българската литература Йордан Йовков.
Пиесата "Боряна" е едно красиво приказка за това как любовта може да победи омразата, че доброто у човека е повече от злото. Приказка насочена не толкова към миналото, колкото към бъдещето, във време, в което човечеството все по-ясно започва да осъзнава, че парите не могат да бъдат единствения критерий за успеха, че щастието не зависи от нулите в банковата сметка, че има нещо дълбоко погрешно в устройството на света, в който живеем.
"Боряна" на драматичен театър "Адриана Будевска" - едно красиво, добро и вълнуващо представление, което си заслужава да се съприживее. В спактакъла играят Асен Лозанов, Валери Еличов, Деница Денчева, Димитър Мартинов, Златко Ангелов, Зорница Константинова, Иван Григоров, Невена Цанева, Стефан Иванов и Юрий Ангелов. Постановката е на режисьора Бойко Богданов, сценографията и костюмите са на Цвета Богданова.