С музикален спектакъл почетоха композитора Константин Ташев , ако не беше си отишъл от този свят преди 20 години.

Музиканти и артисти подариха на бургазлии в пълната зала на Театъра за драма, опера и балет незабравимите песни създадени от маестро Ташев. Час и половина залата на операта се огласяше от детските песнички, песни за смесени хорове и театралната музика на композитора. В спектакъла, режисиран от Румен Велев, бяха показани и кадри от филма на Недялко Йорданов, посветен на Ташев. На една сцена пяха Ани Маркова и Найден Бороджиев, Дияна Георгиева и Надежда Стойчева, детският хор "Милка Стоева" с ръководител Светла Стоева, вокалната група от ЦДГ "Златното ключе" с ръководител Мария Червенкова, смесен хор "Странджанска зеленика". Музиката на маестро Ташев звуча в изпълнение на Младежка филхармония с диригент Левон Манукян и инструменталистите - Игнат Нанков - цигулка и Илонка Влахова - пиано. На юбилейния концерт с водещи Аглика Бояджиева и Любомир Добрев, пяха и "5-те сезона" с ръководител Стефан Диомов.

Сред публиката в залата бяха и областният управител Константин Гребенаров, заместничката му Златина Дукова и зам.-кметът по култура на община Бургас Йорданка Ананиева.

Концертът е част от тържествата посветени на маестро Ташев. Проявите се реализират с финансовата подкрепа на община Бургас. За да стане факт концерта с парични средства помогнаха и областният управител Константин Гребенаров, областният ръководител на ГЕРБ Бургас Димитър Бойчев и общинският ръководител на ГЕРБ Бургас Иван Вълков, СДС Бургас. Подкрепа за реализацията на спектакъла оказаха издателство "Либра скорп" и Дружеството на журналистите и кореспондентите в Бургас.

Кошници с цветя изпратиха областният управител и кмета на община Бургас Димитър Николов.