Проблем са не леглата, а преумората и свръхнатоварването на лекарите и сестрите, смята здравният министър Ангелов (вляво)

Проблем са не леглата, а преумората и свръхнатоварването на лекарите и сестрите, смята здравният министър Ангелов (вляво)

50 допълнителни легла за лечение на пациенти с COVID-19 ще бъдат разкрити от днес, 4-ти ноември, в бургаската УМБАЛ. Това стана ясно от посещението на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и срещата му с изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Бойко Миразчийски, с шефа на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров и с кмета на Община Бургас Димитър Николов.

До вчера броят на леглата в УМБАЛ бе 60 и 12 в интензивния сектор за лечение.

На територията на областта от вчера функционира информационна система, осигуряваща свързаност между лечебните заведения и центъра за спешна медицинска помощ, която в реално време показва заетостта на леглата. С въвеждането на системата логистиката ще се подобри и гражданите ще имат по-бърз достъп до медицинска помощ. Проблем са не леглата, а преумората и свръхнатоварването на лекарите и сестрите, стана ясно още от думите на здравния министър.

От 112 разпределят пациентите с COVID, които са за прием в болница