suny-turisti-1

suny-turisti-1

С ракия и хляб посрещнаха австрийски туристи в Сънито Те идват по линия на Съюза на пенсионерите в Австрия. Групите ще се сменят всяка седмица и до средата на май общият брой на туристите ще достигне 7 500 души. Ваканцията им се организира от туроператорската фирма "Сениорен Райзен" и българският им партньор - "БТС - Бългериън Турист Сървисиз" ООД.DSC04855

За почивката на море са избрани шест четиризвездни хотела в Слънчев бряг. В рамките на своя едноседмичен престой австрийските пенсионери (средтата им възраст е 70 години) ще имат еднодневни екскурзии до Котел, Жеравна, ще посетят Солниците в Поморие, Созопол, ще гледат представления в Бургаска опера. За своята почивка всеки австриец ще плати по 750 евро, при средна пенсия за страната от 950 евро. В цената влизат нощувките, храната, самолетните билети, две дневни и една полудневна екскурзия.suny-turisti-2
Освен директните икономически ползи за курортния комплекс от 1.5 млн. евро, общата полза за Слънчев бряг възлиза на 4.4 млн. евро.
"Изборът на Слънчев бряг, да посрещне австрийските пенсионери е голяма отговорност. Искаме те да останат доволни и по този начин да променим имиджа на комплекса. Това е и възможност да удължим туристическия сезон", каза изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров.
Днес първата група бе посрещната подобаващо. Австрийските пенсионери се насладиха, не само на хубавата ракия, но и на българския фолклор. Според първите им впечатления, хотелите са добри, условията чудесни, а хората, които ги обслужват много внимателни.
Това е третата визита на членове на Съюза на пенсионерите в Австрия у нас. Първите "Пролетни срещи" са били през 2001 година в Албена. Втората е трябвало да се осъществи през 2005-та година в Слънчев бряг, но заради строителството тогава отново е избрана "Албена". Сега австрийският туроператор е гласувал доверие на Сънито.