DSC_9329

DSC_9329

С ругатни, тропане по банки и наказания започна сесията в Бургас

ред на сесията, Георги Дражев от НФСБ изрази недоволство, че докладната записка на неговата група не е преместена по-напред в дневния ред. Тя е свързана със състоянието на църквата "Св. св. Кирил и Методий", която се пропука в резултата на изграждащия се паркинг на площада. Заради грубия му тон, председателят на местния парламент Снежина Маджарова му отне думата. Водачът на групата на ГЕРБ Димитър Людиев направи процедурно предложение: при неизпълняване от страна на НФСБ на нарежданията на Снежина Маджарова, те да бъдат отстранявани от сесията.

DSC_9326

"Отново се сблъскваме с отвратителния начин на водене на сесията. Нашето питане е свързано с работата на един заместник-кмет, който не си върши работата и втора зима посрещаме с напукана църква", заяви Дражев. Минути по-късно стана ясно, че неговото питане е отпаднало от дневния ред, защото няма отговор по него.

"Г-жо Маджарова, срам ме е от вас, че сте председател на Общинския съвет. Правя ви забележка за воденето на това заседание. Озаптете менажерията, да не тропа с копита", заяви от трибуната на местния парламент Валентин Касабов от НФСБ. Заради думите си той получи наказание от Маджарова. Последва отрицателен вот от страна на Георги Дражев по докладната за предоставяне на общината на право да кандидатства по финансиране на проекти по оперативна програма "Регионално развитие" за ремонт на улиците "Богороди" и "Александровска". "Против съм, защото са включени улици, които вече са реконструирани и стават бездънна яма за приятелски обръч от фирми", заяви Дражев и продължи. Думите му обаче бяха заглушени от тропането по банките от страна на съветниците на ГЕРБ.

Снимки Лина Главинова