Само един варненец се включи в обсъждането на проектобюджет 2011 г. да бъдат заложени поне 500 000 лева, за да приключи процеса окончателно. Вече 30 години чакаме за този лукс, допълни той.

В бюджета за следващата година, за канализация на Тополи са заложени 240 000 лева. Най-важното е, че това е влязло в приоритетите на общината, коментира шефът на общинската дирекция по финанси Стефка Господинова. Много бих искала да имам вълшебна пръчка и да давам пари, но реалностите са други, каза общинската чиновничка. 

Над 100 души присъстваха днес по време на публичното обсъждане на парите на Варна. Те обаче бяха представители на общинската администрация и на районните кметства, както и на организации на общинска издръжка. 

Освен Цегов в обсъждането се включиха и двама общински съветници. Владимир Тонев от "Нашият град" заяви, че 2 млн. лв. за основен ремонт на пътища са твърде малко средства и поиска към банковия заем от 10 млн. лева, който общината възнамерява да тегли, да бъде увеличен на 12 млн. лева 2-та милиона лева отгоре да бъдат вложени в реконструкцията на два от основните булеварди в кв. "Владиславово" – "Св. Елена" и "Константин и Фружин". 

Съветникът от ГЕРБ доц. Константин Трошев пък поиска в бюджета да се заложат средства за паметника на Българо-съветската дружба, както и да се инвестира в проекта "Варна – европейска столица на културата". 

По време на обсъждането думата взе и журналистът Димитър Кунев, според когото бюджетът на Варна трябва да е не 200 млн. лева, а 2 милиарда лева. Варна е модерен град, къде е едрият бизнес, попита още Кунев. Според него с икономическо мислене от миналия век, ще бъдем на нивото на африканските държави. Той разкритикува и местната власт, че на обсъждането липсва кметът Кирил Йорданов и съветниците.

 

 

Днес+