Съветниците задават конкретни въпроси към общинската администрация. Снимки БСП - Бургас

Съветниците задават конкретни въпроси към общинската администрация. Снимки БСП - Бургас

Общинските съветници от коалиция "БСП за България" - Живко Господинов и Христо Панайотов отправиха питане до кмета на Община Бургас Димитър Николов във връзка с основната реконструкция на булевард "Демокрация".

Съветниците питат как ще се осъществява зареждането на търговските обекти, намиращи се на булеварда и къде точно се намират новите 75 паркоместа, които по проект трябва да бъдат обособени при обновяването? Сред въпросите, които червените съветници задават са и тези: "Как се променя обособяването на нови таксиметровите стоянки и тяхното увеличение от 26 на 35?" и "Къде точно се намират те?", както и: "Къде се преместват стоянките за учебните автомобили?".

В прессъобщение на Община Бургас от 17-ти декември 2019 година е представена  бъдещата визия на споменатия булевард. В него изрично е посочено: "След общественото обсъждане с жителите, на което те поискаха повече места за паркиране, броят на паркоместата е увеличен с още 75 над съществуващите в момента, с което общо стават 200. Те ще се обособят в резултат на реконструкцията като успоредно паркиране по протежение на булеварда. Освен тях ще бъдат осигурени 35 стоянки на таксита, тъй като досега съществуващите са едва 26", цитират съветниците си в питането си информацията, подадена от Общината.

"Същевременно реконструкцията на булеварда тече в момента, а до нас постъпиха множество сигнали от жители на района, в които се посочва, че извършваните дейности не отговарят на тези от общественото обсъждане", посочват още Живко Господинов и Христо Панайотов.

Бус лента и асансьори в подлезите след ремонта на Демокрация в Бургас

Галерия