Сдружението на писателите във Варна с нов председател на сдружението е нараснал от 36 на 66, отчете временно изпълняващият длъжността председател на сдружението Ванилин Гавраилов. Той посочи, че приетата дългосрочна творческа програма се изпълнява последователно.

Възстановено е издаването на в. "КИЛ", а в месечните творчески програми са зачестили представянията на нови книги на членове на сдружението и на други автори от страната, положено е началото на лиричните петъци. Сред по-ярките организирани прояви е Пътуващият театър на поезията през юни във Варна и Вълчи дол и през юли – на Литературния форум "Атанас Липчев" в Бяла, с участието и на творци от Сдружението на писателите в Добрич, срещи с писатели от Москва, литературни четения в различни селища в областта. 

С тайно гласуване бе избран нов седемчленен управителен съвет на Сдружението на писателите във Варна и тричленна Контролно-ревизионна комисия. За председател на УС бе избран Ванилин Гавраилов, а за членове – Марица Гърдева (зам.-председател), Иван Овчаров, Кирил Георгиев, Ангел Дюлгеров, Владимир Русев- Мичмана и Петър Стойков. За председател на Контролно-ревизионната комисия бе избран Йордан Гайдаров, а за членове – Турхан Расиев и Иван Соколов.

В Рождественския салон на изкуствата в Арт салона на Радио Варна започва участието и на творци от Сдружението на писателите. Днес от 18 часа ще има премиера на книгата си "Продължение в отвъдното" поетът Иван Сатврев, който неотдавна навърши 70 години. След корекции в програмата още на утре в същия час там ще бъде представена и книгата на Иван Овчаров "И нищо повече от любов". И двете книги са по проект на сдружението "Библиотека КИЛ", финансиран от община Варна.

На 6 декември отново там ще бъде литературната вечер на поета Кирил Георгиев и премиерата на книгата му "Закъснял отговор", на 17 декември – литературна вечер на поета Ванилин Гавраилов и представяне на книгата му "Серенада против суета", а на 29 декември – литературна вечер на Людмила Стоянова и премиера на книгата й "Пантеонът на Одесос".

 

 

Днес+