СДС Бургас избира ново ръководство в неделя

Номинации за това кои седесари да влязат в ръководството вече са направени от клубовете на СДС в града.

Конференцията е насрочена за 17.30 часа в неделя, тя ще се проведе в театър "Адриана Будевска". Регистрацията започва половин час преди това. В неделя делегатите на партийния форум ще изберат председател и заместник-председатели на Общинския съвет на СДС, членове на Общинския съвет и членове на Областния съвет. От СДС Бургас канят всички демократи, радетели на Синята идея, да заповядат за откриването на отчетно-изборната конференция. Поканени са и коалиционните партньори.

Преди изборната част общинският лидер на СДС Вълчо Чолаков ще направи отчет на работата на общинската организация  за изминалия мандат. През този период синята партия предприе десетки инициативи, с които реши наболели бургаски проблеми. СДС активно организираше митинги и обществени обсъждания против петролопровода Бургас-Александруполис и подкрепи референдумите по общини. Разработването на правилник за отпускане на финансова помощ за ин-витро оплождане на двойки и семейства с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на община Бургас също е дело на СДС.  Инициативата вече е факт и благодарение на нея всяко семейство с репродуктивни проблеми може да получи парична помощ от бюджета на общината.

Тази година СДС предприе и действия, които доведоха до законодателни промени. През март сините в Бургас предложиха облекчения срещу опашките за здравна карта  и парламентът гласува европейската здравна карта при пътуване в чужбина да бъде препоръчителна, а не задължителна. Преди дни СДС-Бургас поиска и депутатска намеса срещу опашките за годишни отчети, които хабят време и средства на гражданите.