СДС издейства пешеходна пътека в бургаски квартал Улица "Чаталджа" е основен коридор за преминаване на пътно -транспортни средства в посока към и от "Меден рудник" до централната част, както и към Южното Черноморие.

"Изграждането на тази пешеходна пътека доказа още веднъж, че политиката в полза на хората работи. Това показва по безспорен начин, че за бургазлии решаването на ежедневните проблеми е много по-важно от глобалната политика", заяви Константин Райков, председател на СДС – Бургас.

"Пешеходците и живущите в "Победа" вече са спокойни за сигурността си, тъй като в този район патрулира и общинска полиция", каза Димо  Рачев, председател на клуба на СДС в квартала.

Близо 400 човека от квартал "Победа" поискаха от местната структура на СДС изграждането на забавящи съоръжения тип "легнал полицай" на улица "Чаталджа", както и поставянето на знаци, указващи намаляването на скоростта в пешеходните зони на същата улица. Целта е да се намалят катастрофите в района, при които най-честите жертви са малки деца и възрастни хора.

През този месец от местната структура на СДС ще искат среща с директора на ОДП-Бургас и кмета Димитър Николов във връзка с проблемите в "Победа" – незаконното строителство, безконтролната адресна регистрация на много хора на един адрес, както и шумовото и битово замърсяване.