СДС: Ще работим "Синя коалиция" с десни

Партията иска да бъде център на дясно обединение без за се губи идентичността на другите политически сили, които ще влязат във формата за вота догодина. Сигурно е, че сините няма да работят с БСП, ДПС, "Атака" и хората около Валери Симеонов, когато станат политически субект (Валери Симеонов и още 8 съветника напуснаха групата на "Атака" в ОбС Бургас през декември м.г. и създадоха група "Независими" б.а.).

 

СДС щели да направят вътрешни избори, за да наредят листата си за общински съветници. Кандидат-кмета на партията ще стане ясен на пролет следващата година. Тогава ще стане ясно дали сините ще заложат на свой кандидат или ще подкрепят друг, издигнат от дясна партия от формата.

Сините подкрепят общинската администрация в Бургас, тъй като там имат своя човек - Костадин Марков - зам.-кмет по строителство и виждат промяна в начина на работа и усвояването на евросредства по проекти.

Настоящото ръководство на СДС Бургас ще инвестира и дава възможност на активни членове да растат в партийната йерархия. Същото се отнася и за новоизбраните членове на общинския съвет от изборната квота. В момента Общинския съвет на СДС-Бургас се състои от 36 души, като средната възраст на членовете е 34 години 9 месеца и 18 дни.