Сефери: Концертът беше провал Сефери.

Преди дни гръмна скандала с организирания от него концерт, чиято цел бе да се съберат средства за закупуване кувьози за отделението по неонатология в бургаската МБАЛ.

Стойността на един кувьоз е между 30 и 50 000 лева взависимост от марката и параметрите. От продадените за благотворителния концерт билети обаче са събрани едва 5 500 лева (продадени са 920 билета по 6 лева). Разходите за организацията - PR, изграждане на сцена, осветление, озвучаване, почистване, пътни разходи на участниците са на стойност 9 000 лева. От простата сметка излиза, че събраната сума не стига да се покрият не само разходите, но и няма и как да се купи така обещания кувьоз. В кампанията благотворително се включиха стадион "Лазур" и хотел "Приморец". Стадионът бе предоставен безвъзмездно за проявата. Дори домакините обаче не са знаели до последно ще има ли концерт или не. Тъй като изграждането на сцената и монтирането на осветлението е станало в последната минута. След края на концерта Фавиол Сефери се е разплатил частично. Превел е 2000 лева за пътни разходи на изпълнителите, 2000 лева за сцена, 1000 лева за кетъринга на певците. Неплатени са все още разходите за почистването, част от средствата за озвучаване, за PR. "Средствата ще бъдат изплатени до утре на обяд чрез фирмата ни "VS models", каза Сефери. Фирмата е собственост на баща му Дорар Сефери.

Въпреки че концерта се оказа пълен провал, Сефери е решил да събере парите за закупуването на обещания кувьоз. "Ще пуснем SMS линия за гласуване и ще поставим кутии за събиране на средства. Ще купим кувьоза", заяви амбициран Сефери.

Не става ясно обаче как тези, които са останали разочаровани от първия концерт ще се съгласят да си купят билет за друг или да пуснат SMS, организиран от Фавиол Сефери. И как хората ще се доверяват в бъдеще когато чуят, че каузата е благотворителна.