Сертификати за участниците в еко бригада Към равносметката от бригадата добавяме и почистените от растителност десетките метри диги, както и големи площи от тръстика в защитена местност "Пода". Така с помощта на бригадирите се освободиха от тръстиката големи водни пространства за птиците. Не трябва да забравяме и почистените от битови и строителни отпадъци почти четири километра площ от поддържан резерват "Атанасовско езеро" по неговата северна граница.

Всички участници в бригадата преминаха през обучение за наблюдение на миграция и разпознаване на птиците в полет от специалисти орнитолози на най-известното в България място за следене на миграцията - "Точката". Част от живота на бригадата бяха и интересните вечерни лекции водени от специалисти в различни области на природозащитата в страната ни. Забавни и интересни бяха и вечерите край лагерния огън благодарение на игрите водени от атрактивни аниматори и чудните приказки за природата, разказвани от самите бригадири.

Тази година природозащитна младежка бригада се проведе в рамките на проект "Живот за Бургаските езера" изпълняван от БДЗП към програма LIFE+ на ЕС.