dsc_0630

dsc_0630

Шарени празници ще радват бургазлии за Възкресение

на Община Бургас.

С много великденско настроение ще дари най-малките бургазлийчета празнична работилница "Писан, шарен Великден". Тя ще "отвори врати" на 3 май, петък пред открита сцена "Охлюва" в Морската градина. Аниматори ще демонстрират техника за украса на яйца, венци, кошнички, зайчета, пиленца, цветя и др. Всеки, включил се в работилницата ще може да сътвори свой Великденски сувенир. Върху картонени яйца участниците ще изписват Великденска молитва, а с най-красивите от тях ще бъде украсено пространството около работилничката за сувенири.

Срещи с Великденския заек и неговата вярна дружина, Парад на яйцата и конкурси с награди за най-красиво и най-здраво великденско яйце очакват децата на 4 и 5 май - събота и неделя от 11.00 до 16.00 часа пред къщичката на площад "Тройката".

Изложба на великденска украса ще има и в градинката до Часовника на 29 април - понеделник, от 10.00 часа, а на 29 и 30 април - понеделник и вторник от 11.00 часа на площад "Тройката" бургазлии са поканени "Да нарисуваме Великден".

Великденската програма на Община Бургас ще започне още на 26 април, петък. Точно в 10.00 часа в Етнографския музей ще стартира конкурса "Лазарска китка", а от 11.30 часа на площад "Атанас Сиреков", пред сградата на Община Бургас ще се проведе общоградско лазаруване.

Празнични концерти ще заредят бургазлии с добро настроение. Първият от тях ще бъде на Бургаския духов оркестър на 26 април, петък в 17.30 часа в градинката до Часовника.

Два дни по-късно – на 28 април от 12.00 часа на площад "Атанас Сиреков" бургазлии ще посрещнат Цветница с фолклорния изпълнител Илия Луков и концерта "С песен през вековете". Заедно с танцова формация "Пирина", народният певец ще сътвори истински фолклорен празник на българския дух. Ще чуем песни създадени от българския народен гений през вековете, съхранили родовата ни памет и традиция.

Три концерта очакват жителите и гостите на Бургас на Възкресение Христово  5 май, неделя. От 11.00 часа на открита сцена "Охлюва" ще се качат музикантите от бургаската рок група "Мери бойс бенд", в 12.00 часа на площада пред Общината е концерта на професионален фолклорен ансамбъл "Странджа", а в 18.00 часа в културен център "Морско казино" е камерния концерт "Навръх Великден" с участието на Благовеста Рядкова /пиано/, Маргарита Кожухарова /флейта/, Христо Кожухаров /кларинет/.

Снимка архив Chernomorie-bg.com