IMG_4141

IMG_4141

Шеф на "Странд" учи млади хора на бизнес в лайфстайл центъра събора студенти, работещи младежи и представители на неправителствения сектор.

"Изборът на правилните кандидати е точно толкова важен за работодателите, колкото за кандидатите, затова те търсят А-плаъерите", каза Мариела Остенд, която е управител на бизнес с над 200 служители и ментор на млади професионалисти, които са я впечатлили с потенциала си. Мариела Остенд притежава академично образование – МSc физика и професионално образование – ACCA, CISI.

Според Мариела Остенд, кандидатите трябва да идентифицират, къде имат потенциал и активно да търсят бизнеси, където могат да го реализират. Добрите работодатели са избирателни и конкуренцията е голяма, за да има шанс един кандидат трябва да има допълнителни уменияЕдин млад човек, който разчита не само на образованието, но и на допълнителни занимания като участие в семинари, обучения, да се информира за дейността на една фирмаМладите хора трябва да са активни, а не пасивнив избора на  работа и сами търсят работодателите, а не чакат да някой да "открие" таланта им.

Мариела Остенд пое ангажимент кариерните вечери да станат регулярни и на следващи да разгледа конкретни случаи на кариерно планиране.