Щастливци сбъднаха мечтата си чрез инициатива на СДС с чаканата рожба - син Златомир. Развълнуваната майка изпрати снимка на нея, съпруга й и бебето и благодарствено писмо за оказаната помощ. Община Бургас подпомага от 2 години семействата с репродуктивни проблеми. Идеята е на СДС, която чрез общинските си съветници през 2009 лева предложи в бюджета на общината да бъдат заложени 200 000 лева. Всяка двойка, която има нужда от финансиране получава по 2000 лева еднократна помощ, след като документите й бъдат одобрени от комисията.

 

През настоящата година бяха заложени 100 000 лева. Съветникът от СДС Вълчо Чолаков предложи в бюджета за 2011 година сумата отново да бъде 200 000 лева. "Населението на Бургас е сред водещите в България по този показател, поради много причини - екологични замърсявания, ниска степен на информираност и профилактика на заболяванията и др. Отрицателният демографски прираст и скъпите процедури по ин витро ни мотивират да направим това предложение", категоричен е общинският съветник Вълчо Чолаков.

Успешните опити и щастието, което е сполетяло семейството на Илиана доказва, че много бургазлии имат нужда от такава финансова подкрепа.