Скандинавски фирми с интерес към бизнеса в Бургас Делегацията бе водена от посланика на Швеция у нас Н.Пр. Пол Бейер, първия секретар на посолството на Норвегия Дагфрит Хьордхол, председателя на камарата Йоран Свенсон и почетния консул на Швеция, Норвегия и Дания Константин Дараданов.

Целта на посещението на скандинавската бизнес делегация в Бургас е да се запознаят с възможностите за инвестиции в региона и да установят взаимоотношения на сътрудничество с местните власти. Сред 20-те участника в делегацията имаше представители на фирмите "Волво", "Алфа Лавал", "Скания", "Шератон", "Каммартон" и други.

Заедно със заместника си по финанси Красимир Стойчев, кметът Николов представи пред гостите си текущото икономическо състояние на града и по-големите предстоящи инвестиционни проекти. Той постави акцент върху новообособяващите се индустриални зони на града, в чиито рамки могат да се изграждат нови предприятия, както и върху мащабните инфраструктурни проекти, свързани със строежа пътища, модернизацията на пристанището, реконструкцията на Летище Бургас. Николов покани фирмите да участват в публично-частните партньорства на общината и при изпълнението на европейските проекти, по които Бургас е първенец в страната.

Участниците в делегацията, от своя страна, представиха накратко дейностите на компаниите, които представляват, и заявиха категорично бизнес интересите си  към Бургас и региона.

Кметът Николов се ангажира да обезпечи с всякаква техническа информация фирмите, които желаят да работят в Бургас. В края на срещата той предостави на гостите си каталози, представящи конкретните възможности за публично-частни партньорства, пътеводители за бизнеса на Бургас и информация за видовете туризъм в региона.