DSC_0427

DSC_0427

Созопол ще развива конгресен и спортен туризъм

Това стана ясно днес от среща на кмета на общината - Панайот Рейзи с вицепрезидента на републиката Маргарита Попова. На нея присъства и областният управител на Бургас - Константин Гребенаров. Тримата разговаряха на при закрити врати в кабинета на кмета, след което се срещнаха с представителите на четвъртата власт.

DSC_0411

Маргарита Попова не скри афиниттета си към Созопол и си припомни как от тук миналата есен е започнала предизбонтата им кампания с президента Росен Плевнелиев. "Градът има потенциал и го развива. С възможностите за конгресен туризъм Созопол може да конкурира Испания", каза Маргарита Попова. Първото събитие от този ранг е конгресът на минно-геолозите, който ще се проведе през 2013 година в Созопол. През 2015 година общината ще бъде домакин на Европейското първенство по футбол за юноши. Страната ни ще бъде представена от 6 отбора, сред които и този на града домакин - Созопол. До тогава трябва да бъде довършен ремонтът на градския стадион, който се прави с общинсик пари и да бъдат изградени две игрища за тренировки с изкуствена настилка. В момента в града има четири тенис корта, но амбицията на кмета Рейзи е да бъдат построени още 4. "Ще работим през следващите години за развитието на спорта в града", уточни Панайот Рейзи.

Той и областният управител разходиха Маргарита Попова из Стария Созопол, след което я заведоха в Етнографския музей, за да опита прочутото сладко от смокини и дамги.

Текст Десислава Георгиева

Снимки Етелка Пирева