"Спартак 1918" отбеляза 5 гола за едно полувреме крачка към професионалния футбол като запази внушителния си аванс на върха в класирането. Двата тима трябваше да се справят с тежкия терен след като дъждът над Варна не спря за последните около 24 часа. Гостите показаха, че са дошли да играят футбол, но класата на "Спартак" си каза класата.

Домакините започнаха във високо темпо и набързо поведоха с 2:0. В 16-а мин. Марин Петров напредна отляво, изведе Костадинов, който центрира успоредно на аутлинията и Григор Георгиев засече топката в мрежата. В 21-а мин. Симеон Ганчев се разписа след като бе изведен зад защитата с дълъг пас от Чипев. Варненци обаче подцениха съперника и допуснаха изравяване. За гостите на 2 пъти се разписа Спасов - в 25-ата и 33-ата мин. Минута след това обаче Станислав Иванов се оказа най-съобразителен в наказателното поле и отново даде аванс на домакините. В 41-а мин. Григор Георгиев отбеляза още един гол. Той се разписа с глава след като надскочи всички в наказателното поле. В последната минута на първата част Симеон Ганчев бе изпуснат от защитата и отблизо прониза вратата.

След почивката футболните достойства отстъпиха място на единоборствата и играта премина основно между двете наказателни полета. "Спартак 1918" е убедително на първото място с 52 точки, докато "Скрита сила" е в средата на таблицата с 29 точки. В следващия кръг варненци гостуват на "Две могили.

"Спартак 1918": Славов, Луго, Чипев (46-Михалев), Димов (8-Ганчев), Дончев, Костадинов, Петров (56-Димитров), Илчев, Ст.Иванов, Андреев, Георгиев
"Скрита сила": Тофиков, Маринов, Иванов, Цонев (85-Чендов), Недев, Янков, С.Вели, Мустафов, Неджибов, Арабов (74-Колев), Спасов (88-В.Вели).

 

 

Днес+