UdavniciV2

UdavniciV2

Спасиха двама от удавяне във Варна

Той добави, че флагът на варненските плажове е червен. Влизането във водата е забранено, тъй като има силен вятър и морето е бурно. Флагът единствено в курорта "Св.св.Константин и Елена" е бил жълт.
Първият инцидент е станал следобед в курорта "Златни пясъци", между 6-ти и 7-ми пост. 14-годишно момче от арабски произход е било с 1-ва, 2-ра степен давене. Медицинските екипи на ДКЦ1 "Света Клементина" са го поставили на системи, сложени са му инжекции. Не се е наложило младежът да бъде интубиран. Състоянието му е стабилизирано на място, след което е освободен от медиците.
На Централен плаж във Варна се е давил 40-годишен мъж от Велико Търново. Той е изваден от морето бързо от спасителите, като не се е бил нагълтал с вода. Екипите на ДКЦ1 "Света Клементина" са му оказали медицинска помощ.
Д-р Иванов каза още, че и в двата случая спасителите са действали бързо и адекватно. Той добави, че медицинските екипи ще останат навсякъде, където има пунктове до края на септември. Това е твърдо решено за "Златни пясъци", а на другите места в зависимост от времето. Ако има три последователни студени дни ще се освобождават поетапно медицинските екипи, но дори тогава ще има дежурен реаниматор с екип, който ще обикаля плажовете, завърши Иванов.

Днес+