"Spirit of Burgas" номиниран за европейски фестивал Миналата година фестивалът получи номинация в същата категория на "European Festival Awards".

Този път той се състезава при първоначалната селекция с още 68 европейски фестивала в съответната категория. За да премине в шорт лист фазата на номинираните е напълно достатъчно просто да дадете своя глас за него на http://eu.festivalawards.com. А дали това ще се случи, ще разберем след 23 ноември 2010 година. Попадне ли в следващата фаза, "Spirit of Burgas" ще има шанса да се бори за награда до 8 декември 2010 година, когато окончателно ще приключи гласуването.

Освен, че давайки своя вот за "Spirit of Burgas" в "European Festival Awards" увеличавате шансовете на най-мащабния български фестивал да се нареди сред победителите, увеличавате и собствените си шансове да грабнете 2 билета за всички наградени фестове. Така, ако "Spirit of Burgas" спечели, от една страна, ще бъдете част от събитието през 2011 г. без да давате пари за билет, а от друга страна ще допринесете за утвърждаване на имиджа на страната ни пред европейската музикална, меломанска и културна общност.

"Приемаме тази, втора поред номинация за "Spirit of Burgas", за изключително признание за усилията на целия екип - организаторите и техните партньори, направили възможно това наистина уникално музикални събитие", коментира Василена Даскалова – бранд мениджър на "Beck’s" в "Каменица" АД. Тази година немска марка бира номер едно в света партнира на третото и най-успешно до момента издание на фестивала. "Гласувайки, всички ние не просто увеличаваме шансовете да получим тази награда. Паралелно с това подкрепяме едно още по-силно и успешно следващо издание на този наистина уникален за страната ни летен музикален фестивал", допълва Василена Даскалова.