"Spirit of Burgas" с номинация от UK festival Awards Той се конкурира с "Amsterdam Dance Event", "Global Gathering", "Exit", "Sziget" и др.

Може да подкрепите най-голямото по мащаб музикално изживяване на територията на България като дадете своя вот за "Spirit of Burgas" на http://www.festivalawards.com в категорията "Best Overseas Festival". След кратка и бърза регистрация на сайта на Британските фестивални награди, е достатъчно само едно кликване, за да дадете своя глас за българския фестивал, успяващ да създаде по-добър имидж на страната ни в Европа и света. Нещо повече – гласувайки, получавате потенциалната възможност да спечелите 2 билета за всеки спечелил награда фестивал!

UK Festival Awards ще се раздават на гала церемония, която ще се случи на 18 ноември в Лондонската футуристична зала "O2".

С третото си издание "Spirit of Burgas" показа, че с всяка година се развива и това няма как да не бъде забелязано от европейската музикална общност.  Всъщност тя му отдаде своята почит още след първата му поява през 2008г. Тогава той бе номиниран за "Best European Festival". През миналата, 2009 г., събитието бе посочено от "Таймс" за една от 20-те най-добри фестивални дестинации, а програмата му бе разпространена в европейската мрежа на MTV в 16 страни. "Spirit of Burgas" намери мястото си и в списъка на номинираните за "Best Medium Sized Festival" на първите "European Festival Awards" през януари тази година.

С тазгодишното си издание "Spirit of Burgas" показа, че с всяка следваща година фестът се развива и като качество на сцените и звука, и като цялостна организация. Присъствието на такива артисти като The Prodigy, Apollo 440, DJ Shadow, Unkle, Serj Tankian, Gorillaz Sound System и Grandmaster Flash събра рекорден брой публика на плажа в Бургас.