Ti6evStani6ev

Ti6evStani6ev

Станишев: ГЕРБ не разбира, а пречи на МВР

И хората в МВР трябва да знаят това", каза днес в Бургас лидерът на БСП Сергей Станишев. С 10% ще бъдат увеличени възнагражденията на служителите на Министерството на вътрешните работи. Според Станишев, закона за МВР показва ясния и категоричен ангажимент на правителството към министерството. Лидерът на БСП обеща, че законът ще мине на второ четене в комисията до края на април.

"Законът дава правила за кариерното развитие на служителите и регламентират социалните им права", допълни Станишев.

На 4 183 649 416 лева възлизат реално изплатените средства по европейските фондове за периода 1 юни 2013 г. – 10 април 2014 г. Това показва справка, изготвена от дирекция "Информация и системи за управление на средствата от ЕС" на база на данни, подадени от съответните министерства и институции, опериращи с европейски средства. Цифрата бе цитирана от Сергей Станишев пред журналисти и няколко часа по-рано разпространено до медиите официално от пресцентъра на Министерски съвет.

"За четири години ГЕРБ са усвоили 34,5% от фондовете, а настоящето правителство, която управлява с нашия мандат - два пъти повече за по-кратък период от време", коментира Станишев.