Стефка Емилова записа англоезичен албум

Музикантите от бандата участват и в записите на 10-те парчета, включени в албума. Автор на музиката е Светослав Михайлов. В албума са записани и песни написани от Пламен Ставрев, Калоян Филипов, Стамен Чолаков.

 

"Работим по него от 2007-ма година, когато започнахме да правим музика за Стефка", каза Светослав Михайлов. Така той и колегите му от групата създали близо 15 парчета в поп и рок стил. В процеса на работата обаче те решили да направят и англоезична версия на песните. На финала избрали 10 парчета, които включили в "Outspoken". Решението песните в албума да са само на английски не е случайно, тъй като той не е насочен само към родния музикален пазар. Чрез издателите от "Amadea Records" Стефка Емилова ще се цели в световните музикални класации. "Amadea" е дъщерна фирма на американска компания, която разпространява музика, записана на английски език. Чрез интернет сайта й меломани от цял свят могат да купуват избран сингъл или цял албум. Надеждите на музикантите са, че и Стефка ще успее да пробие с дебютната си тава в чужбина.

Стефка Емилова става известна на родната публика с участието си на националния конкурс за българска популярна песен "Бургас и морето" през 2005-та година. Година по-късно композиторът Стефан Диомов я кани да се присъедини към оркестър "Горещ пясък", в който свирят и музикантите от Г.Р.А.С. Повече от година и половина Стефка се изявява и с тях. Така се стига до появата на дебютния й албум. "Outspoken" може да се приеме и за продукт, излязъл под шапката на Г.Р.А.С.

Албумът може да чуете на адрес: www.myspace.com/stefoutspoken