Стратиева опроверга обвинения за нарушения

Косвено тя беше оневинена и от представителя на държавата Любомир Илиев, подкрепил безрезервно доклада на независимия одитор, според който: "финансовият отчет представя достоверно във всички аспекти финансовото състояние на "Слънчев бряг" АД към 31-ви декември 2009, както и неговите финансови резултати от дейността и паричните потоци за годината, в съответствие с Международните стандарти за финансови отчети".

Илиев гласува "против" приемането на доклада на Съвета на директорите на "Слънчев бряг" АД за дейността му през 2009, но "за" доклада на дипломираните експерт-счетоводители за извършената проверка и заверка на годишния финансов отчет на дружеството за 2009, подписан от ключовия одитор проф. Стоян Дурин.

Илиев гласува "против" и по приемането на доклада на директора за връзка с инвеститорите,както и по доклада на одитния комитет на дружеството.Вотът му беше отрицателен и относно освобождаването от отговорност на членовете на СД за дейността им през 2009.

Преди това представителят на МИЕТ гласува с "за" покриване на годишната загуба от финансовата 2009 от фонд "Резервен", но при гласуването за избор на експерт-счетоводител вместо проф.Стоян Дурин, бе избран слабо познатия Георги Петров Дочев.

На събранието, което продължи двайсетина минути заедно с няколко дребни акционери и представителите на "Слънчев бряг холдинг" АД присъства и екскметът на Несебър Иван Цанев.

Максим Момчилов