Hram

Hram

Строят неделно училище и библиотека към варненски храм

"зелена светлина" на проекта, като одобриха пазарната оценка на целия имот от 2700 квадратни метра. Така Българската православна църква ще може да застрои целият имот. През 2006 година й е учредено безвъзмездно право на строеж само за 400 квадратни метра, необходими за храма. Днешното решение напрактика позволява до параклиса да бъдат построени и допълнителните сгради.

Идейният проект за храма и прилежащата сграда е вече готов. Първа копка бе направена още през 2006 година. Строителството обаче все още не е започнало, а църквата набира дарения за градежа. 

Местните депутати решиха още чрез търг с явно наддаване ще бъдат продадени два общински имота - в местностите Боровец-юг и Ракитника. Според приетата първоначална тръжна цена квадратният метър на имота в "Боровец-юг" е оценен на 24,23 лева, а в „Ракитника" - на 35,39 лева. 

Общината ще се раздели и с 1/2 идеална част от имот на пъпа на Варна на ул."Драгоман" №11. Общинският дял от близо 98 кв.м. е оценен на 100 500 лева. На теренът е имало и изгоряла сграда от 72 кв. метра, за която общината притежава правото на строеж, което е оценено на близо 35 000 лева. Тъй като според администрацията, имотът е неделим, то съсобственикът му Петър Тодорв ще получи правото да си го закупи останалата част по утвърдените цени.

Днес+