indoor

indoor

Студенти помагат на връстници в професионалното им развитие

в Икономическия университет в града. На нея студентите и учениците разбраха повече за възможностите в професионалното си развитие и за това как да се възползват успешно от тях с помощта на интерактивна дискусия и съвети от специалист в бранша.

"Наблюдаваме два основни проблема у младите. Това са страхът, че не са достатъчно подготвени за позицията, и фактът, че не са достатъчно подготвени за позицията. Дори и да им липсват някои специфични професионални знания, те могат да бъдат усвоени с придобиването на опит или допълнителни обучения. Но надали ще се намери компания, която да инвестира много време в развитие на умения за работа в екип, емоционална интелигентност и мислене извън кутията. CV-event-1Затова те са особено важни за един кандидат и дават преимущество на всеки, който ги е развил дори и базово." Това сподели Тереза Янчева, старши финансов специалист и лектор на събитието.

Чрез поредица от дейности, насочени към професионалното и личностното развитие, доброволците от варненския клон на международната организация АИЕСЕК (AIESEC) работят за развитието на лидерския потенциал и ключови умения на младите хора. Така последните могат да бъдат по-подготвени за бъдещето си и успяват да се реализират успешно след своето завършване.

Според г-ца Янчева основни неща, върху които трябва да се съсредоточат кандидатите за работа, са предварителното проучване на компанията, за която кандидатстват, и подготовката на изискваните умения. А на самото интервю е препоръчително кандидатът просто да бъде себе си.

Следващото събитие, което предстои,outdoor ще е насочено към уменията за екипна работа и управлението на проекти. AIESEC Weekend Seminar ще потопи участниците в различни дискусии и симулации, в които уменията за комуникация и отборна работа са най-важни. Така те ще могат да усетят атмосферата на една истинска работна среда и ще придобият представа за това как да се подготвят за нея. Събитието ще се състои на 30-и октомври от 16 часа в Социалната чайна на адрес град Варна, улица "Преслав" 53.

"Ние вярваме, че има много студенти, които имат както амбицията, така и знанията да станат търсени специалисти в своите области и нашата задача е да им помогнем да направят решаващата крачка. Чрез изработване на едно добро CV за работа, изграждане на голяма професионална мрежа и развиване на ключови умения, като работа в екип и работа по проекти, всеки студент може да се превърне в търсен кадър дори преди да е завършил образованието си! Заповядайте на нашите събития, а защо не кандидатствате и за членове на нашата организация?" – приканва Йоана Евтимова, председател на AIESEC.