Събраха 7805 лв. на благотворителен бал в Несебър Верни на девиза си "Ние служим" представители на "Лайънс" обществото от цялата страна уважиха традиционния коледен бал на "Лайънс клуб" - Несебър, чийто президент през този мандат е Румяна Стефанова. Кувертът за бала бе 60 лева.

 

По време на бала най-много се наддаваше за уникални кулинарни произведения, изготвени от членовете на "Лайънс клуб" - Несебър. Но имаше и три други униката, които бяха закупени на цена по 300 лева. Става въпрос за футболни топки с подписите на доскорошния старши треньор на "Черноморец-Бургас" Красимир Балъков и неговите възпитаници, които бяха осигурени от Георги Николчев. Отделно се продадоха впечатляващ брой специално изработени календари, коледни картички и разнообразни други сувенири.

Сред най-щедрите благотворители се откроиха представителите на "Сапфир груп" ООД, "Марадисо" ООД, Благой Филипов, Зорница Петкова, Венелин Ташев, Пламен Димов, Събина Янева,както и участници на лайънс клубовете от Бургас, Варна, Кърджали, Пловдив, Смолян, Силистра и Стара Загора.

За отбелязване,че на бала членовете на "Лайънс клуб" - Несебър се увеличиха с още трима: Ива Русева, Добринка Господинова и Георги Иванов. Те също ще дадат своя принос в акцията за събиране на средства за обзавеждане на автомобил за спешна медицинска помощ в Несебър.

Тази акция е само част от дейността на "Лайънс клуб" - Несебър през настоящия мандат. През есента несебърският клуб бе домакин на национален лайънс морски празник, на които от благотворителност бяха събрани близо 4 000 лева. След като осигури безплатни очни прегледи и очила за хората от третата възраст в община Несебър в началото на учебната година такива прегледи ръководството на клуба  осигури и за първокласниците от Тънково, Гюльовца, Оризаре и Обзор, като през втория учебен срок това предстои и за първокласниците от останалите съставните селища. От клуба беше платен и годишният членски внос на организацията на Съюза на слепите в Поморие на стойност от 390 лева, а за един от неговите членове бяха закупени специални очила за 143 лева. В навечерието на Коледа клубът дари 200 лева и за развитието на клуба за спортни танци - Несебър. Тези хора, които искат да подкрепят акцията "Подай ръка, дари надежда!", могат да сторят това с лични и фирмени дарения по банковата сметка на "Лайънс клуб" - Несебър: BG19UNCR96601022879209- BIK- UNCRBGSF - Уникредит Булбанк.

Допълнителна информация-тел: 0554/2 93 48 и 0 887 544 441

Максим Момчилов