VylniVarna

VylniVarna

Съпругата на изчезналия българин очаква новини

от служител на Външно министерство в София, но и от там няма информация за Жеков.

Бойка Жекова е обнадеждена от информацията, получена в последните часове, че от самолет е открит спаситгелен плот, на който има около 15 души. Информацията е от генералния директор на компанията-корабособственик на платформата Юрий Мелихов.
Бойка Жекова, съпруга на Живко Жеков: "Последни новини, от които съм много обнадеждена, че са намерили някакъв плот, на който има около 15 души - не се знае обаче дали са живи или не. И това е най-голямата ми надежда".
Жеков е от Варна. Като представител на застрахователната компания "Нобъл Дентън" е трябвало да следи за укрепването и превозването на важни товари. От Варна е отпътувал в края на ноември. На 11 декември за последен път е изпратил смс до съпругата си, че вече е пристигнал на платформата.
Бойка Жекова, съпруга на Живко Жеков: "След като той пътува ми се е обаждал на няколко пъти, но след като пристигна, нямаше връзка - нито мобилна, нито на интернет. Копираше ми в имейлите служебните, които е пращал до "Нобъл Дентън" и така аз разбирах, че той все пак е там.
Очаквало се е Жеков да се прибере във Варна около 20 декември.

Днес+