DSC_7475

DSC_7475

Сърфистите се изнесоха на Евиния. Концесионерът на Северния плаж не ги иска

Причината е спор с концесионера

на плаж "Бургас Север" - Атанас Атанасов. Базата за сърф се намира в една сграда с базата на Дружеството на художниците в Бургас. Досега концесионерите на плажа не са имали проблем със сърфистите и обратно. Те винаги са минавали през ивицата, за да стигнат до морето и да порят вълните. Настоящият стопанин на "Бургас Север" обаче не ги иска там.

Практикуващите сърф няма да бъдат допускани в морето през Северния плаж в Бургас. Фирмата-наемател ще предприеме всички необходими действия за да се спре преминаването на сърфистите през свободната зона за плажуващите. В одобрената схема за плажната ивица липсва коридор за сърф зона, което означава, че всякаква подобна дейност е извън Закона, се казва в прессъобщение разпространено днес до медиите.

"Няма специалeн коридор, по който сърфистите да влизат и излизат от морето и който да е обозначен със надлежните маркировки и понтонни ролки. Водени са многократно разговори със сърфистите, че трябва да се сложи ред в ползваната от тях плажна зона и да се осигури безопасността на туристите. До момента от страна на сърфистите няма резултат", заяви наемателят на Северния плаж Атанас Атанасов.