Съветници гледат отново докладната за турнира по танци

До повторното гледане на точката се стигна, след като областния управител Константин Гребенаров я върна за преразглеждане, тъй като взетото решение от съветниците е незаконосъобразно.

 

Сагата с турнира за "Купа Бургас" започна през май, когато съветничката от групата "Независими" Мария Петрова внесе предложение - общинската администрация да предостави на фондация "Танцова академия" и спортен клуб "Лукойл Нефтохимик" правото да организират турнира. Те трябваше да получат и общинската субсидия, заложена в бюджета за тази година за неговото провеждане. Докладната бе приета с 19 гласа "за", 4 "против" и 13 "въздържал се". Решението обаче е върнато от областния управител за преразглеждане, тъй като е незаконосъобразно. Общинските съветници нямат право по закон да определят кой ще организира турнира, могат само да подпомагат финансово неговото провеждане.

Турнирът за "Купа Бургас" се организира от 24 години от клуб "Бургас 75". И тази година той ще се проведе на 4-ти и 5-ти септември. Датите са определени от Федерацията по спортни танци и турнирът е включен в международния календар.

Още по темата

Назрява скандал заради Международния турнир по спортни танци

Илия Михов напира да вземе Международния турнир "Купа Бургас"

2 гласа решиха съдбата на Международния турнир "Купа Бургас"

Клуб "Бургас 75": Турнирът по танци ще го има

Областният върна докладната за турнира по танци