Съветници се скараха за Общинското радио поредния словесен двубой между Ваклин Стойновски (партия "Ваклин Стойновски за Бургас") и Георги Манев (Средна европейска класа - СЕК). Точката се превърна в упражнения по риторика и изказ между двамата.

Според Валентин Касабов ("Независими") сумата, която общината предвижда щяла да набъбне, защото с получаването на радио честотата ще трябва да се увеличи и щата на работещите в радиото.

"С влизането в сила на Закона за устройство на територията бяха прекъснати значителна част от кабелите, с което се отне възможността на желаещите да слушат Общинското радио. Много по-скъпо ще струва да се възстанови кабелната мрежа, отколкото да се кандидатства и да се получи ефирна честота", обясни зам.-кметът по култура Йорданка Ананиева. Ту уточни, че ще се наложи увеличаване на щата, който сега е от 6 души, ако общината кандидатства и получи тази честота.

Страстите нажежи съветникът от ГЕРБ Семир Абумелих като каза, че не само радио, ами и телевизия е нужна на общината. "И вечерно шоу", чу се глас в дъното на залата за сесии.

"Явно и на вас ви е необходимо това радио. Това е скъп бизнес, когато става дума за общински пари", намеси се Манев.

"Г-в Абумелих, вие разбирате ли какъв дебат предизвикахте? Споменахте телевизия и сега няма да слезете от екрана. Но предложението ви за телевизия и аз ще го подкрепа, да знаете", взе думата за дуплика Стойновски.

На финала на спора съветниците гласуваха "за" и така развързаха ръцете на администрацията да кандидатства за ефирна честота за Общинското радио.