DSC_2305

DSC_2305

Съветници в Бургас с ултиматум заради бюджета

година, но при определени условия. Макрорамката се дебатира в момента на седмото заседание на ОбС в морския град.

От НФСБ настояват да бъдат заделени 35 000 лева за създаване на Здравен фонд. Със средствата от него ще бъде подпомагано здравеопазването в общината, в това число и лечението но клошари през зимата, които нямат здравни осигуровки и за които плаща Здравната каса. От същата партия искат още при изпълнение на програмата за приватизация на общината до 1 млн. лева от средствата да отидат за изграждане на паркинги в комплексите "Възраждане" и "Братя Миладинови".

От СЕК пък искат от бюджета да бъдат заделени 40 000 лева за създаване на фонд за стимулиране на полетите на "Летище Бургас".

Съветникът от БСП Бенчо Бенчев поиска да бъдат предвидени средства за ремонт на улица "Миньорска" в "Меден рудник", ако това стане, той ще подкрепи бюджета за настоящата година.

Групата на БСП като цяло ще гласува "против" този бюджет. Според червените в него не са поставени конкретни цели и той дели града на център и всичко останало. Червените искат повече средства за младите семейства, по-добри условия за малкия и средния бизнес и други.

От Реформаторския блок заявиха, че ще подкрепят бюджета. "Той е балансиран с незначително повишаване на данъчната тежест", заяви Станимир Апостолов.

Групата на ГЕРБ, която е мнозинство в ОбС, ще гласува "за" бюджета.

"След проведени разговори с администрацията ще осигурим средства за тези фондове, които се предлагат. В рамките на следващите месеци, когато ще имаме възможност да наблюдаваме приходната част на бюджета, ще обследваме терени и ще подготвим проекти за нови паркинги", каза кметът на община Бургас Димитър Николов.

Галерия