Съветниците няма да гласуват охраната на Централния плаж

Предложението да се осигурят спасители там е на общинския съветник Ваклин Стойновски. Докладната му обаче не е включена в дневния ред на сесията този четвъртък.

"Остро възразявам срещу невключването в дневния ред на входираната от мен докладна записка за осигуряване на възможност за спасителна и здравно-реанимационна дейност на плаж "Бургас - Централен" до края на този летен сезон. С изненада и възмущение забелязах, че в публикувания в пресата на 15.07.2010 г. дневен ред на предстоящото заседание на ОС, докладната не фигурира", се казва във възражението на Стойновски до председателката на ОбС Снежина Маджарова.

"Уведомен съм за отразеното в пресата мнение на областна администрация за незаконосъобразност на отпускане на средства от ОС Бургас за охрана на плажа, защото не може да се разпореждаме с територия публична държавна собственост. Дълбоко съм несъгласен с това становище. Как тогава в момента областна управа разрешава на осигурена от кмета фирма безплатно да чисти плажа? Със същия успех ако с наше решение гласуваме средства за целта на кмета, областна управа може да да ни разреши да организираме спасителни и реанимационни постове върху държавната плажна ивица. С предложената от мен докладна записка, ОС Бургас не иска да управлява плажа или да получава приходи, а да се грижи за спокойствието и живота на съгражданите ни", пише още във възражението.