Съветниците в Несебър решават училището в Обзор да стане СОУ за преобразуване е взето на педагогически съвет на училището и ако бъде утвърдено от Общинския съвет, в Обзор ще бъдат разкрити две паралелки за профилирано обучение "Управление и икономика на туризма" и "Хотелиерство и ресторантьорство".

 

Освен тази точка, проектът за дневен ред на Общинския съвет, който ще заседава на 11 април, включва още 66. Съветниците ще се произнесат и по измененията на Наредба №10 за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти и елементи на градското обзавеждане на територията на общината. Съветникът Славян Теофилов е депозирал докладна с искане за намаляване числеността на персонала на общинското звено за самоохрана. А председателят на комисията за общинска собственост Венелин Ташев иска да се въведе забрана за провеждане на процедури по Закона за обществените поръчки и Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки.

На второ четене секретарят на Община Несебър Стойко Стоянов ще докладва Правилника за условията и реда за предоставяне на финансова помощ за новородено или осиновено дете на територията на община Несебър. Кметът на Равда Андон Бакалов пък предлага улица в квартал "Хендек Тарла" да се именува "Аполон".

Голяма част от точките са за отпускане на еднократна финансова помощ за хора в неравностойно социално положение,а други-са относно частични изменения на ПУП за УПИ.

Последната точка е за приемане на схема за преместваеми обекти по чл.56 от Закона за устройство на територията за Слънчев бряг - Запад.

Максим Момчилов