Съветниците в Несебър с последна сесия стратегия за развитие от социалните услуги в община Несебър.

 

Вносител и на двете точки е Красимира Тодорова - зам.-кмет здравеопазване и социални дейности. Заседанието е на 21 декември от 16 часа, а проектът за дневен ред включва 26 точки.

Девет от точките в проекта за дневен ред са за отпускане на еднократна финансова помощ за жители на община Несебър в тежко здравословно и социално положение. Друг от зам.-кметовете - Иван Гургов, е вносител на докладна записка за актуализиране на годишната програма за управление и разпореждане с общинско имущество.

11 от точките са посветени на изменения и промени в подробни устройствени планове в Несебър и съставните селища на общината.

Вносител на точка 19 е Венелин Ташев - председател на постояната комисия "Общинска собственост, жилищна политика, общински дружества и предприятия".

Във връзка с актуализиране на наемните договори, той изразява позиция, "…че в този момент е нецелесъобразно да се извършва актуализация на наемните цени,тъй като това несъмнено ще доведе и до намаляване на приходите и съответно на печалбите на наемателите на общински имоти" и предлага на Общинския съвет да не актуализира действащите договори с инфлационния индекс за предходната година.

Съветникът Костадин Нищелков е вносител на точка 26. Във връзка с промяна в Наредба №11 за избягване на общата данъчна тежест върху предприятия, притежаващи активи на територията на община Несебър, той предлага параметрите на таксата за битови отпадъци да бъдат сведени до разумния минимум, а именно:

- такса битови отпадъци по чл.25, точка 2 от действащата наредба - 2 промила

-такса за поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване - 2 промила

-такса за обезвреждане на битови отпадъци в депа или други съоръжения по чл.20, ал.1, т.3 и т.4 за имоти попадащи извън границите на организираното сметосъбиране и сметоизвозване - 2 промила.

Съветниците трябва да се произнесат и по вече взетото от тях решение №1096/14,10.2010 за прекратяване на предварителния договор за строителство на делфинариум от "Феста холдинг", тъй като от холдинга се предложили друго споразумение.

Максим Момчилов