SAM_2763

SAM_2763

Съветник на БСП - Бургас: Коралска да си защити таксите

отговорност." Това заяви общинският съветник и водач на групата на БСП в местния парламент Евгений Мосинов (в средата на снимката). Повод за изказването му стана предстоящата сесия на Общинския съвет в Бургас, която ще се проведе утре - 26-и януари. В дневния ред са включени докладни записки за бюджета на общината за настоящата година, както и за административни промени в общината, свързани с реорганизация в отдел "Териториално и селищно устройство", и завишаване на административните такси за граждани. За отдел ТСУ отговаря Чанка Коралска. "Трябва да гласуваме преструктурирането на целия отдел. Кому е нужно това? Търсим работа на някого ли? Така става, след като Община - Бургас година и половина бе без заместник-кмет по строителството", допълни Мосинов.

Коралска бе назначена на длъжността през декември м.г. Дотогава в общината нямаше ресорен заместник-кмет, след като предишният - Костадин Марков, стана народен представител от листата на Реформаторския блок на провелите се извънредни парламентарни избори през 2014 година.

Съветниците от БСП - Мосинов, Николай Тишев и Кирил Петков, обявиха, че ще гласуват "против" проекта за бюджет на общината на сесията утре. Те ще бъдат подкрепени от другите двама съветници на БСП - Бенчо Бенчев и Стоян Колев.

"Този бюджет е по-реалистичен, не е така грандомански. Това обаче ще бъде кризисна година за общината и тежестта ще падне върху данъкоплатците", допълни Мосинов.

"Работата на експертите в общината е така да направят бюджета, че да покрие разходите. Но целите на бюджета не могат да бъдат нито проектът за интегриран градски транспорт, който се довършва, нито облагородяването на пространството около блокове, които ще бъдат санирани. Трябва да има създаване на условия за насърчаване на дребния и средния бизнес и подпомагане на младите семейства. А то какво стана - увеличи се данък сгради от 1,4 на 1,75 промила, като за целта бе жертван съветник от ГЕРБ", допълни Николай Тишев (на снимката вдясно).

"Прочетох докладите от проведените обществени обсъждания за бюджета и става ясно, че нито едно от направените от хората предложения не е залегнало в капиталовата програма на общината за настоящата година", каза Кирил Петков (вляво).

Съветниците искат отговор и на въпроса - глобени ли са и с колко фирмите, които не почистиха града, когато падна снегът в началото на януари?

Галерия