Документи се подават до 4-ти март в деловодството на Общината. Снимка Архив Черноморие-бг

Документи се подават до 4-ти март в деловодството на Общината. Снимка Архив Черноморие-бг

Търсят с конкурс началник на отдел "Туристически политики и дейности" в Община Бургас. Новият отдел бе създаден с промяна в структурата на администрацията, която бе гласувана на сесията на Общинския съвет в края на януари. След промените в администрацията в края на миналата година, напускането на двама зам.-кметове и заемане на техните места от други се стигна и до създаване на нови отдели. Звеното "Туристически политики и дейности" е пряко подчинено на зам.-кмета по култура, туризъм и спорт - Диана Саватева. Тя отговаря за една дирекция и два самостоятелни отдела - дирекция "Култура и връзки с обществеността" и отделите - "Спорт", "Туристически политики и дейности". Временно длъжността началник отдел "Туристически политики и дейности" се изпълнява от Радовеста Стюърт, за което "Черноморие" вече писа. Проверка в сайта на Община Бургас показва, че в момента тя е назначена за директор дирекция "Младежки дейности", въпреки че отговаря за туризма. За да оглави новото звено, Радовеста Стюърт трябва да се яви на конкурса, обявен от кмета на Общината Димитър Николов. В него могат да участват всички, които отговарят на зададените в него условия.

Конкурсът се обявява на основание чл. 10 а, ал. 2 от Закона за държавния служител и чл. 14 от Наредбата за провеждането на конкурсите за държавните служители и заповед №413/14.02.2020 година на кмета на Община Бургас.

Минималните изисквания към кандидатите са: да имат степен на образование - бакалавър в професионално направление "Икономика", "Туризъм" и/или "Администрация и управление"; професионален опит - 4 години; ранг - ІІІ младши.

Специфичните изисквания са: да познава Закон за туризма, "Стратегия за устойчиво развитие на туризма в България - 2014-2030 г.", "Стратегията за устойчиво развитие на туризма в община Бургас, 2018-2023 г."; да владее английски език - писмено и говоримо; втори чужд език - писмено и говоримо; компютърна грамотност - MS Windows, Word, Excel, Power point, Internet Explorer, Outlook Express, архивиращи програми, работа с уеб платформи; техники за презентация.

Кандидатите ще решават тест и и ще се явят на интервю, което ще бъде и на английски език.

Размер на основна заплата, определена за длъжността, съгласно класификатора на длъжностите в администрацията - в диапазона от 630.00 до 2000.00 лева.

Документи за кандидатстване се приемат до 4-ти март в деловодството на Община Бургас.