DSC_8650

DSC_8650

Телемост свърза ученици от Бургас, Украйна и Франция

училище в град Николаев, Украйна, деца от Българското неделно училище в града и техни връстници от Франция. Телемостът се организира за втори път. В края на октомври 2014 година в него се включиха ученици от СОУ "Св. св. Кирил и Методий" и школото в Николаев. Този път в него участваха и представители от Париж, Франция.DSC_8693DSC_8716

Децата от трите страни обмениха информация, свързани с обичаите и традициите в своите страни. Началото бе дадено от учениците от Николаев. те поздравиха българските си пратньори за днешния празник Лазаовден. Украинските деца представиха страната ни - цветовете на националното знаме и какво символизират те, етносите, освен украинците, които живеят в родината им, както и обичаите си. След това бе ред на бургазлии да покажат традиционните български обичаи. В празника се включиха и възпитаници на хореографа Марио Егов. Те представиха с музика и танц коледуване, кукерски игри, лазаруване. Учениците ото "Св. св. Кирил и Методий" пяха песни и разказаха легендата за мартеницата.

На финала се представи и третия участник от Франция. Учениците показаха характерните за страната си обичаи и традии.

Специален гост на събитието в бургаското школо бе Севдалина Турманова - заместник-областен управител на област Бургас. Участниците в телемоста от Украйна и Франция бяха приветствани от директора на СОУ "Св. св. Кирил и Методий" Снежана Няголова.