"Топлофикация" Бургас опрости сметките на 3 клиенти

Щастливците са Пламен Койчев живущ в бл. 50 в комплекс "Славейков", Иван Иванов с адрес бл. 39 в същия комплекс и Дона Козарева от блок 67 в комплекс "Изгрев".

 

Колежката Катя Николова бе избрана да изтегли имената на печелившите, след като получи годишната награда на дружеството за коректното отразяване на неговата дейност. Тя получи грамота и парична премия. Същата награда бе присъдена и на колегите от инфорационен сайт bszone. Традиционно "Топлофикация" награди двама служители по случай Деня на енергетика. Отличията са за Димитър Кръстев - началник смята и Димо Халечев - заварчик и им бяха връчени от Въльо Дучев - зам.-изпълнителен директор на дружеството в Бургас. "Топлофикация" даде и годишната си стипендия. Избраният тази година е Йордан Манев от Механотехникума.

През 2009-та година дружеството е произвело 129 568 MWh електрическа енергия и е продало 123 103 MWh. Компанията успява да задържи почти постоянна цената на топлинната енегрия, въпреки скока на цената на природния газ. От дружеството се похвалиха, че се увеличават броя на абонатите им. През 2009-та година той е нараснал със 126 спрямо 2008-ма година и със 196 2007-ма година. Цифрата се формира основно върху увеличението на битовите потребители.

Дружеството е успяло да продаде и хиляди тонове вредни емисии за Дания.